12.05.2022

Obisk dijakov ŠC PET in devetošolcev OŠ Pivka

Danes so nas obiskali dijaki 2. letnika Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET). Obisk je potekal v okviru dejavnosti za obogatitev karierne usmeritve mladine v šolah, s čimer mladi spoznajo poklice v dejanskem okolju.

Sodelavca Lara in Damjan sta dijakom najprej predstavila zgodovino, izdelke in osnovno delovanje našega podjetja ter jih seznanila z možnostmi zaposlitve in kariere pri nas. Nato jim je sodelavec Marijan, vodja planerjev v proizvodnji, predstavil poklic planerja ter področje nabavne, proizvodne in prodajne logistike, saj na tem področju zaposlimo največ ekonomistov.

Predstavitev smo nadaljevali v proizvodnji, kjer sta jim sodelavca Jože in Jaka prikazala delo v proizvodnji, sodelavec David pa jim je razkazal tudi prototipno delavnico.

Obisk dijakov je bil tudi za nas zelo prijeten, saj so izrazili veliko zanimanja za izdelke in delovne procese, prav tako so pokazali, da spremljajo aktualna dogajanja, in smo imeli zanimivo razpravo o trenutnih razmerah na področju materialov, dobavnih rokov in rasti cen.

Poleg dijakov ŠC PET smo nedavno gostili tudi učence 9. razreda Osnovne šole Pivka. Tudi njim smo predstavili delovanje podjetja, opazovali so naše delo in se pogovarjali z zaposlenimi z različnih delovnih področij. Najbolj zanimiv jim je bil ogled proizvodnje, kjer so v resničnem okolju videli, kako nastajajo naši izdelki ter kako delujejo posamezni proizvodni procesi. Upamo, da jim bodo informacije iz prve roke pomagale, da se bodo v prihodnje lažje odločili glede nadaljevanja svojega šolanja.

#ebmpapst #ebmpapstSlovenija #RazvijamoBoljšeŽivljenje #navdihvsodelovanju