07.12.2022

Smo največji zaposlovalec na Notranjskem

V Cerknici smo letos ustvarili 70 novih zaposlitev, v prihodnje jih načrtujemo še sto.

Zaradi velikega povpraševanja po ventilatorjih za toplotne črpalke, ki smo jih v ebm-papstu Slovenija začeli proizvajati februarja 2022, se je povečal naš obseg poslovanja, kar je posledično doprineslo k prostorskim in kadrovskim širitvam.

»Druga faza širitve se bo začela v letu 2024, ob pogoju, da bomo imeli možnost za širitev proizvodnih prostorov v novi industrijski coni. Želimo si, da bodo občina in lastniki zemljišča prisluhnili našim prizadevanjem in tako prispevali k ustvarjanju delovnih mest ter prehodu v brezogljično družbo in večji neodvisnosti od plina. Širitev nam bo namreč omogočila, da proizvodnjo ventilatorjev povečamo še za dvakrat v primerjavi s tem, kar bomo naredili konec marca 2023. To spet pomeni nove zaposlitve, bodo pa te proizvodne linije še bolj avtomatizirane, zato bodo potrebe po novih kadrih manjše. Bodo pa delovna mesta bolj zahtevna in bomo potrebovali bolj usposobljene delavce, v ta namen razpisujemo štipendije. Več bo tudi logistike, saj so ventilatorji za toplotne črpalke večji od teh za belo tehniko in jih gre na paleto precej manj,« je povedal direktor ebm-papsta Slovenija, Aleš Poljanšek.

druga faza začela ob pogoju, da se bomo imeli možnost širiti v novi industrijski coni in da želimo, da nam občina in lastniki zemljišča prisluhnejo pri naših prizadevanjih, da bom imeli možnost prispevati k prehodu v brezogljično družbo, neodvisnost of plina itd

Več si preberite v članku časnika Finance ali na tej spletni povezavi