25.11.2022

Skupaj ustvarjamo zdravo prihodnost

Med 21. in 25. novembrom 2022 je v ebm-papstu Slovenija potekal teden zdravja.

V ebm-papstu Slovenija se strinjamo z rekom Zdrav duh v zdravem telesu, zato smo teden od 21. do 25. novembra 2022 posvetili zdravju in skrbi zanj. Po treh epidemičnih letih smo letos spet izvedli teden zdravja, katerega osrednja tema je bila Skupaj ustvarjamo zdravo prihodnost. V tem tednu je bila posebna pozornost namenjena zdravi prehrani, rekreaciji in duševnemu zdravju.

V tednu dni so se zvrstile številne dejavnosti, od predavanj o naravnih in asketskih metodah za obvladovanje telesnih funkcij na različnih ravneh ter o odpravljanju stresa in izboljšanju počutja zaposlenih do akupresurnih masaž, ki so bile ob predhodni rezervaciji termina na voljo zaposlenim, zdravega varovalnega menija v restavraciji, sadnih smoothijev in svežih jabolk. Pripravili smo tudi zloženke z recepti za pripravo smoothijev doma ter zaposlenim vsak dan predstavili par kratkih vaj za izboljšanje zdravja. Verjamemo, da je vsak zaposleni naredil nekaj za svoje zdravje.

Poleg tega je v okviru projekta Teden zdravja naš oddelek za kadrovske vire podrobno analiziral vzroke bolniške odsotnosti zaposlenih, na podlagi česar bo pripravil ustrezne ukrepe za dodatno izboljšanje pogojev dela in za krepitev zdravja zaposlenih. Eden izmed pomembnih ukrepov je vključitev zaposlenih v projekta Hitra napotnica in eZdravnik, s čimer se bodo hitreje reševala njihova zdravstvena stanja.

Analiza bolniških odsotnosti je pokazala, da v obdobju od novembra lani do letošnjega oktobra 12 odstotkov zaposlenih ni bilo bolniško odsotnih. Izmed 65 zaposlenih, ki v omenjenem obdobju niso bili bolniško odsotni, smo izžrebali tri, ki so prejeli darilni bon v vrednosti 100 evrov za Terme Krka. Nagrade so prejeli Sonja Mihevc, Valerija Širaj Stražišar in Aleksander Vukičević.

Nagrajencem čestitamo, vsem zaposlenim pa želimo čim več zdravja.

Ekipa projekta Teden zdravja