11.02.2022

ebm-papst Slovenija z ministrom za finance o razvoju in naložbah v regiji

V okviru vladnega delovnega obiska primorsko-notranjske regije je minister za finance Andrej Šircelj obiskal cerkniško družbo ebm-papst Slovenija. Podjetje, ki zaposluje skoraj 540 ljudi, se ukvarja s proizvodnjo malih elektromotorjev in ventilatorjev ter je eden izmed vodilnih igralcev v industriji motorjev za belo tehniko v Evropi in svetu.

»Obisk regij s strani vlade je za nas, gospodarstvenike, dobrodošel, saj nam omogoča neposredno naslavljanje izzivov, s katerimi se srečujemo. Z ministrom smo si ogledali proizvodnjo in se pogovarjali o razvoju podjetja, naložbah v digitalizacijo v povezavi s storilnostjo ter vpeljavi rešitev z višjo dodano vrednostjo,« je povedal Aleš Poljanšek, generalni direktor podjetja ebm-papst Slovenija, ki je vodenje podjetja prevzel oktobra lani.

V pogovorih so se dotaknili tudi aktualne problematike dviga cen surovin in energentov, pri čemer bo dobrodošla pomoč države, in seveda zakona o dohodnini. »Delodajalci zakon o dohodnini podpiramo, saj je v Sloveniji obremenitev plač še vedno visoka. Gospodarstvo od vlade pričakuje tudi dobro infrastrukturo ter pohitritev postopkov, kot je pridobitev gradbenih dovoljenj in dovoljenj za delo tujcev,« je še izpostavil Poljanšek.

Minister Andrej Šircelj, ki je ebm-papst Slovenija obiskal skupaj s cerkniškim županom Markom Ruparjem in poslanko DZ Ivo Dimic, je ob obisku povedal, da je vlada sprejela številne ukrepe, ki vzpodbujajo razvoj uspešnih podjetij, kot je ebm-papst Slovenija, in omogočajo dodatne naložbe, zlasti v digitalno preobrazbo.